Rybí karbanátky
Posted by      07/02/2025 00:00:00     Home , Recepty    Comments 0
Rybí karbanátky

Hledáte inspiraci na lehký a zdravý oběd nebo večeři ze sezónních surovin? Vyzkoušejte recept na rybí karbanátky, který je rychlý, jednoduchý a plný regionálních chutí. Kombinaci čerstvé ryby, brambor a jemného pórku si jistě oblíbí celá rodina :o).

4 porce, snadné, 40 minut
Suroviny

200 g filetu z ryby s pevným tučnějším masem (např. pstruh, kapr)

200 g vařených brambor (ideálně varný typ C)

½ lžičky dijonské hořčice

2 vrchovaté lžíce čerstvě smaženého pórku nebo cibulky

1 lžíce oleje

sůl a pepř dle chuti (ev. lžíce oblíbených bylinek)


Postup:

Maso nakrájejte na co nejmenší kousky, brambory rozmačkejte šťouchadlem. V míse smíchejte rybí maso, brambory, hořčici, pórek, olej a dle chuti osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte a tvořte cca 8 placiček. Pečte v troubě na 180°C zhruba 20 minut (nemusíte pokapávat olejem, tučnost ryby zajistí dokonalou šťavnatost). Podávejte s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo jen lehkým zeleninovým salátem a dipem.
Tip: Na másle osmažte pórek (při smažení můžete podlít malým množstvím vody). Ochuťte jej bylinkami, solí a pepřem. Smažte, dokud není pórek měkký a mírně opečený.

Recept připravila Kamila Opl Hackerová

 

Leave a Reply

Od farmáře