
Hledáte inspiraci na lehký a zdravý oběd nebo večeři ze sezónních surovin? Vyzkoušejte recept na rybí karbanátky, který je rychlý, jednoduchý a plný regionálních chutí. Kombinaci čerstvé ryby, brambor a jemného pórku si jistě oblíbí celá rodina :o).
4 porce, snadné, 40 minut
Suroviny:
200 g filetu z ryby s pevným tučnějším masem (např. pstruh, kapr)
200 g vařených brambor (ideálně varný typ C)
½ lžičky dijonské hořčice
2 vrchovaté lžíce čerstvě smaženého pórku nebo cibulky
1 lžíce oleje
sůl a pepř dle chuti (ev. lžíce oblíbených bylinek)
Postup:
Maso nakrájejte na co nejmenší kousky, brambory rozmačkejte šťouchadlem. V míse smíchejte rybí maso, brambory, hořčici, pórek, olej a dle chuti osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte a tvořte cca 8 placiček. Pečte v troubě na 180°C zhruba 20 minut (nemusíte pokapávat olejem, tučnost ryby zajistí dokonalou šťavnatost). Podávejte s bramborovou kaší, šťouchanými brambory nebo jen lehkým zeleninovým salátem a dipem.
Tip: Na másle osmažte pórek (při smažení můžete podlít malým množstvím vody). Ochuťte jej bylinkami, solí a pepřem. Smažte, dokud není pórek měkký a mírně opečený.
Recept připravila Kamila Opl Hackerová
Leave a Reply Cancel Reply