
Suroviny:
1 velká cibule
0,5 kg hovězího předního krku
worcestrová omáčka
sůl
pepř
koření Adžika (pokud nemáte, můžete nahradit troškou kari nebo čubricou)
200–250 g anglické slaniny
cca 3-5 nakládaných okurek
Postup:
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme na sádle nebo oleji. Přidáme pokrájené hovězí maso, které zprudka osmahneme na cibulce, aby se zatáhlo. Přidáme koření – sůl, pepř, adžiku a několik kapek worcestrové omáčky. Po pár minutách podlijeme horkou vodou, aby bylo maso pod hladinou. Dusíme do měkka (v papiňáku cca 40 min., v klasickém hrnci o něco déle).
Omáčku zahustíme jíškou, kterou si připravíme z hladké mouky a tuku. Suroviny smícháme v poměru 1:1 a zpěníme v kastrůlku do zlatavé barvy.
Na pánvi zlehka opečeme pokrájenou anglickou slaninu spolu s nakrájenou nakládanou okurkou. Poté přidáme k masu. Krátce vše povaříme a máme hotovo. Jako přílohu doporučujeme vařenou rýži nebo karlovarský knedlík.
Přejeme dobrou chuť!
Přidat odpověď Zrušit odpověď