
Suroviny:
uzená krkovice cca 500–600 g
rohlíky či jiné starší pečivo 6 ks
vejce 6 ks (žloutky a bílky zvlášť)
vlažné mléko
zelené bylinky (petrželová nať, jarní byliny, baby špenát, pokud najdete, můžou být omyté kopřivy)
na ochucení: sůl, mletý pepř, česnek, muškátový oříšek, máslo
strouhanka na vysypání pečící nádoby
Postup:
Žloutky rozšlehejte s mlékem, solí, pepřem, česnekem a muškátovým oříškem. Nakrájené pečivo dejte do velké mísy a zalijte ušlehanou směsí. Lehce promíchejte. Přidejte nadrobno nakrájené uzené a posekané spařené bylinky s petrželí. Z bílků ušlehejte sníh a přidejte ho do mísy. Všechny suroviny opatrně promíchejte. Směs na nádivku narovnejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané pečicí nádoby. Vršek poklaďte tenkými plátky másla. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu cca 40 minut.
Zdroj: klasicke-recepty.cz
Přidat odpověď Zrušit odpověď