Linecké cukroví
					
						
							 Publikoval  
							Hana Hermannova 
							 12/06/2024 00:00:00
							
																																	   
																																																											
											Recepty
										
																																		
														
							  
							Komentáře
							0
							
													
						
					
				 
                   
	                    	                           
	                    						Suroviny:
250 g moučkového cukru
500 g másla
2 žloutky
2 lžíce vlažné vody
400 g rybízového džemu na slepení
Postup:
Na vál vysypeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, uděláme důlek, do kterého přidáme rozkrájené, při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky, vodu a zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Po částech odkrajujeme těsto a na pomoučeném vále rozválíme placku asi 2 mm vysokou, ze které vykrajujeme kytičky nebo kolečka. Polovinu koleček ve středu vykrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova.
Hotová kolečka potíráme džemem a slepujeme k sobě vždy plné a vykrojené kolečko.
 
				
Přidat odpověď Zrušit odpověď