Linecké cukroví
Publikoval      12/06/2024 00:00:00     Recepty    Komentáře 0
Linecké cukroví

Suroviny:

 750 g hladké mouky

250 g moučkového cukru

500 g másla

2 žloutky

2 lžíce vlažné vody

400 g rybízového džemu na slepení

Postup:
Na vál vysypeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, uděláme důlek, do kterého přidáme rozkrájené, při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky, vodu a zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Po částech odkrajujeme těsto a na pomoučeném vále rozválíme placku asi 2 mm vysokou, ze které vykrajujeme kytičky nebo kolečka. Polovinu koleček ve středu vykrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova.
Hotová kolečka potíráme džemem a slepujeme k sobě vždy plné a vykrojené kolečko.

Přidat odpověď

Od farmáře